Event Details for Canadian Tech @ Scale 2021


This is a one day event featuring discussions with industry leaders, facilitated workshops and an opportunity to meet 1:1 with experts. On top of this, there are various networking opportunities to meet other attendees and speakers.

 

When: 4 November, 2021
Where: Virtual Online event. Attend from anywhere
Time:
PST - 8:30 AM to 2:45 PM
MST - 9:30 AM to 3:45 PM
CST - 10:30 AM to 4:45 PM
EST - 11:30 AM to 5:45 PM
AST - 12:30 PM to 6:45 PM

 

Note: The event is hosted online on Hopin. Learn more about logging in and using the platform over here.

AGENDA

  • 11:30 am EST - 15 min - Event Kickoff
  • 11:45 am EST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 01:15 pm EST - 30 min - Break / Networking session
  • 01:45 pm EST - 45 min - Leaders' panel discussion on the new world of work
  • 02:30 pm EST - 30 min - Break / Networking session
  • 03:00 pm EST - 45 min - AMA with Tobias Lütke, Shopify CEO
  • 03:45 pm EST - 15 min - Break / Networking session
  • 04:00 pm EST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 05:30 pm EST - 15 min - Closing event
  • All day - 20 min / session - Scheduled 1:1 connections with leaders

Not in the EST zone? Find a version of the agenda in your time zone further below.

PROGRAM DETAILS

Watch this space for more details and updates!

1. Guided interactive workshops

Contribute and learn from other engineering leaders, and walk away with a tangible deliverable you can use. Workshop moderators include,

  • Andrea Corey, Sr. Director - Engineering, FreshBooks
  • Damian McCabe, Co-Founder, Connected
  • IBK Ajila, Director - Engineering, Shopify
  • Imran Haque, VP - Data Science, Recursion
  • Jake Stika, Co-founder & Executive Director, Equity Leaders / Next Gen Men
  • Trevor Mayoh, Diversity & Inclusion Consultant, Next Gen Men
  • Lakshmi Baskaran, VP - Engineering, Sedna
  • Margaret Leibovic, VP - Engineering, League
  • Geoff Vona, CTO, Wave
  • Renata Vaccaro, CTO @ Engineering.com & Co-founder of ProjectBoard
  • Jordan Christensen, VP - Engineering, Recursion
  • Damian McCabe, Co-Founder, Connected
  • Ryan Fioravanti, Senior Director of Engineering, Faire
  • Kenneth Rose, CTO & Co-Founder, OpsLevel
  • Wendy Foster, Director Engineering and Data Science, Shopify

How it works: 

- Attendees can log in to the event platform and access the workshop sessions (hosted on Hopin. Learn more about how it works)

- Each workshop has a maximum of 10 participants and is filled on a first come basis on the day of the event.

- Moderator guides a discussion that includes other leaders, and together you create a 'how to' playbook that's shared with participants.

2. Leaders' panel discussion

Listen to contrasting views on the new world of work from experts in the industry, and understand new perspectives. Panelists include 

  • Dominique Simoneau-Ritchie, VP - Engineering, Wealthsimple
  • Indu Khosla, Director - Engineering, Shopify
  • Taylan Pince, CEO & Founder, Hipo
  • Fabrice Jaubert, Montreal Site Lead & Sr SW Development Manager, Google

How it works: 

- Registered attendees receive an email where they can submit any questions for the panel members in advance.

- The session will be hosted in the Stage option on the event platform (hosted on Hopin. Learn more about how it works)

 

3. AMA with Tobias Lütke, Shopify CEO

Get your questions on scaling tech companies answered by Tobi! This is sure to be an interesting and insightful discussion.

How it works: 

- Registered attendees receive an email where they can submit any questions in advance.

- The session will be hosted in the Stage option on the event platform (hosted on Hopin. Learn more about how it works)

4. 1:1 connections

Book sessions with leaders and mentors to get 1:1 time to connect and build connections. Space is limited and you can sign up in advance.

How it works: 

- Registered attendees receive an email where they can book time with a mentor of their choice.

- They will receive an invite to join the session with the mentor within the event platform. (hosted on Hopin. Learn more about how it works)

AGENDA BY TIMEZONE

PST
  • 08:30 am PST - 15 min - Event Kickoff
  • 08:45 am PST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 10:15 am PST - 30 min - Break / Networking session
  • 10:45 am PST - 45 min - Leaders' panel discussion
  • 11:30 pm PST - 30 min - Break / Networking session
  • 12:00 pm PST - 45 min - AMA with Tobias Lütke, Shopify CEO
  • 12:45 pm PST - 15 min - Break / Networking session
  • 01:00 pm PST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 02:30 pm PST - 15 min - Closing event
  • All day - 20 min / session - Scheduled 1:1 connections with leaders
MST
  • 09:30 am MST - 15 min - Event Kickoff
  • 09:45 am MST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 11:15 am MST - 30 min - Break / Networking session
  • 11:45 am MST - 45 min - Leaders' panel discussion
  • 12:30 pm MST - 30 min - Break / Networking session
  • 01:00 pm MST - 45 min - AMA with Tobias Lütke, Shopify CEO
  • 01:45 pm MST - 15 min - Break / Networking session
  • 02:00 pm MST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 03:30 pm MST - 15 min - Closing event
  • All day - 20 min / session - Scheduled 1:1 connections with leaders
CST
  • 10:30 am CST - 15 min - Event Kickoff
  • 10:45 am CST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 12:15 pm CST - 30 min - Break / Networking session
  • 12:45 pm CST - 45 min - Leaders' panel discussion
  • 01:30 pm CST - 30 min - Break / Networking session
  • 02:00 pm CST - 45 min - AMA with Tobias Lütke, Shopify CEO
  • 02:45 pm CST - 15 min - Break / Networking session
  • 03:00 pm CST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 04:30 pm CST - 15 min - Closing event
  • All day - 20 min / session - Scheduled 1:1 connections with leaders
EST
  • 11:30 am EST - 15 min - Event Kickoff
  • 11:45 am EST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 01:15 pm EST - 30 min - Break / Networking session
  • 01:45 pm EST - 45 min - Leaders' panel discussion
  • 02:30 pm EST - 30 min - Break / Networking session
  • 03:00 pm EST - 45 min - AMA with Tobias Lütke, Shopify CEO
  • 03:45 pm EST - 15 min - Break / Networking session
  • 04:00 pm EST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 05:30 pm EST - 15 min - Closing event
  • All day - 20 min / session - Scheduled 1:1 connections with leaders
AST
  • 12:30 pm EST - 15 min - Event Kickoff
  • 12:45 pm EST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 02:15 pm EST - 30 min - Break / Networking session
  • 02:45 pm EST - 45 min - Leaders' panel discussion
  • 03:30 pm EST - 30 min - Break / Networking session
  • 04:00 pm EST - 45 min - AMA with Tobias Lütke, Shopify CEO
  • 04:45 pm EST - 15 min - Break / Networking session
  • 05:00 pm EST - 90 min - Guided interactive workshops
  • 06:30 pm EST - 15 min - Closing event
  • All day - 20 min / session - Scheduled 1:1 connections with leaders